L'entresòl primera no vol butà... de moment



Sóc independentista però no vull votar...de moment. Entenguem-nos, no és que jo no vulgui votar si finalment es fa la consulta, no. Senzillament és que no vull que es faci la consulta el 9N. Pot semblar un contrasentit, en un moment en què tothom està demanant el contrari, oi? Potser sí però d’un temps ençà m’envaeix una profunda temença. Deu ser un sentiment que ve de sèrie en el mapa genètic dels catalans, la por. Por a què us preguntareu.
Quan escric aquesta “crònica” ja tenim una llei de consultes que ens permetrà votar el 9N. Encara és vigent, però tots comptem que serà per poc temps. La nostra tutora legal està fent tots els possibles per retenir-nos al seu niu, i està posant tota la carn a la graella per impedir com sigui aquesta consulta.
Si l’escenari s’acompleix haurem d’empassar-nos aquesta por genètica i desafiar les advertències legals per expressar lliurement la voluntat d’un poble, sigui quina sigui.
Per aquí és per on va la meva temença. Quina serà aquesta voluntat? Mal que em pesi he d’assumir, com diuen alguns dels fills més lleials a aquesta tutora legal, que hi ha una majoria silenciosa que fins ara no s’ha pronunciat mai (per això és silenciosa). Tanmateix, tinc per segur que el 9N sortirà en massa a fer sentir la seva veu i dipositar el seu vot dins unes urnes que encara no sé on seran. I seran els vots d’aquesta majoria silenciosa (que recuperarà la veu aquell dia) el que abaratirà el somni de molts milers de Catalans (podria dir milions però no vull pecar de vanitosa) que sí que hem fet sentir la nostra veu de manera cívica quan l’ocasió ens ho ha permès. Aquestes són les regles del joc de la democràcia. Nosaltres les hem d’acceptar (malgrat que altres no ho facin).
Fa prop de tres anys que a Catalunya es respira un sentiment independentista que omple els cors d’aquells que somniem un horitzó lliure de lligams cancerígens. No cal mirar massa enrere per comprovar que aquest sentiment era considerat radical i extremista i poc li faltava per titllar-lo de terrorista. Ara, milers de famílies senceres (infants a coll dels pares, avis, tiets, germans, cunyats i fins i tot besavis) surten al carrer enorgullides de lluir el seu anhel i cridar al món que se senten catalans i volen viure al seu país en llibertat.
I què passarà amb aquest orgull independentista si el 9N hem pogut votar i surt el NO (com a Escòcia)? Aquesta és la clau de la meva temença. Probablement aquest sentiment que ara es mostra tan viu pels carrers de pobles i ciutats catalanes es desinflarà com un globus que ha arribat a l’estratosfera i l’excés de pressió l’ha fet esclatar. L’orgull deixarà pas al desencís i passaran molts anys abans no tornem a aixecar cap i viure els anhels independentistes amb la plenitud amb què els vivim ara mateix. I què voleu que us digui, a mi m’agrada viure amb aquest sentiment a flor de pell i veure que som molts els que així ho manifestem (tot i que no prous). Prefereixo viure un somni on hi té cabuda l’esperança d’un nou horitzó abans que caure en el desencís (com a mínim fins que tinguem les garanties suficients que hem pogut convèncer amb arguments de pes la majoria silenciosa)
M’agradaria que en un futur els meus fills poguessin viure independitzats d’un matriarcat que ens ha lligat tan curt com ha pogut amb l’excusa d’una malentesa responsabilitat solidària envers la resta de cohabitants d’aquella casa (no goso anomenar-los germans perquè se suposa que entre germans hi ha estimació). Per arribar a tocar aquest somni, ni que sigui de puntetes, hem de ser molts i molt engrescats. El nostre país necessita gent amb empenta, no pas desencisats (això últim m’ha quedat molt ianqui, oi?) . Endavant les atxes!

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus