UU OOO, no tinc por!!!

L'olla exprés ja fa sis anys que bull amb la tapadora posada i la vàlvula de seguretat ja ha començat a girar i a xiular amb insistència des de fa unes quantes setmanes. Quin serà el final d'aquesta escena? Una deflagració violenta o senzillament algú apagarà el fogó i l'ebullició anirà perdent força fins que el guisat retorni a la tebior original?
Els entesos sabreu que els ingredients d'un bon brou es classifiquen en dos grans grups: els ingredients sòlids, que donen sabor i intensitat al plat (verdures, carcassa de pollastre, contracuix de gallina, os blanc...) i els ingredients líquids, que aigualeixen (perdó, suavitzen) aquest sabor. 
I tal com es fa en el porc, els catalans ho aprofitem tot, tant els ingredients del primer grup, que acaben formant part d'un plat tan nostrat com la carn d'olla, de gust intens i ric en nutrients, com els ingredients del segon grup, d'on surt un plat més suau i menys calòric com és el brou. 
M'agrada força el brou, sobretot en èpoques fredes, però després d'una ebullició tan llarga i intensa, el brou que en pot resultar pot ser un producte revingut i de digestió pesada, no apte per estómacs delicats. 
Enguany però, a pocs dies de l'inici de la tardor, l'època on, passades les xafogors de l'estiu, ve més de gust consumir un brou ben calentó, tinc indicis per pensar que aquest brou ens provocarà una indigestió de ca l'ample. El dubte que ara m'assalta, més que fonamentat,  és si després de la indigestió provocada per aquell brou revingut en continuarem menjant, encara que es disfressi amb els galets de nadal, o ens abocarem al plat més nostrat i potent com la carn d'olla?

Catalans, ara és l'hora de triar: el brou aigualit que ja no ens sadolla la gana  o carn d'olla potent carregada d'olors i sabors nostrats? Tu ja m'entens!


Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus