Es necessita personal qualificat

Des que el món és món existeix un ofici pel qual ningú no es prepara acadèmicament. Tanmateix molts dels professionals que l'exerceixen exhibeixen un currículum que inclou una llicenciatura en medicina, estudis d'administració d'empreses, un màster en planificació i organització de projectes, un postgrau en economia aplicada, coneixements d'optimització de recursos, d'hostaleria, de psicologia, grans dots d'oratòria i una gran capacitat d'adaptació a diferents entorns i situacions límit.
Es tracta d'un càrrec d'alta responsabilitat que cal exercir amb mà ferma i grans dots de persuasió, ja que d'aquestes aptituds en depèn en bona part el futur de l'empresa.
Paradoxalment, aquesta immillorable preparació no es veu recompensada amb guanys econòmics i en nombroses ocasions qui ocupa el càrrec es veu sobrepassat per les exigències dels clients, que mostren comportaments dictatorials i extravagants. És en aquests moments on el treballador ha de fer gala de les seves dots de persuasió i oratòria per convèncer el client i redreçar la situació.
Aquests professionals han de mostrar una implicació i una disponibilitat total amb el projecte que els ocupa i la compatibilitat amb altres activitats esdevé complexa, gairebé una gesta.
Resulta contradictori que malgrat la responsabilitat que han d'assumir no passin per cap procés de selecció de personal. En més d'una ocasió fóra necessària la intervenció d'un gabinet psicològic expert en aquest tipus de selecció per garantir la idoneïtat de més d'un aspirant.
Curiosament, aquesta professió és a l'abast de qualsevol persona capaç d'engendrar, així de fàcil. El producte d'aquest engendrament, els fills, són un préstec que ens permet desenvolupar totes aquestes aptituds que sovint no ens reconeixem en nosaltres mateixos i ser capaços d'exercir l'ofici més complet i complex del món: el de pares i mares.

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus