Christmas on the rocks!

Sense ànims de semblar una xafatolls, quan arriben aquestes dates, i veient els guarniments nadalencs cada cop més sofisticats que s'amunteguen pels carrers de pobles i ciutats, em pregunto si no hem perdut l'oremus.
D'un temps ençà sembla que han proliferat els pares noels penjats a una alçada considerable insistint dia rere dia a intentar entrar per una finestra permanentment tancada. Però ells no desisteixen mai de la seva comesa, sempre allà penjats, amatents que qualsevol dia algú se la deixi oberta, fins que passades les festes, els autors d'aquest noelicidi l'alliberen de la seva condemna fins l'any següent.
Passat el dia de Nadal, molts d'aquests rodons i soferts personatges deixen pas al trio reial vingut de terres orientals que també esperarà amatent fins al 5 de gener que algun oblit deixi la finestra oberta.
Els més agosarats obsequien els transeunts amb la visió estrafolària d'un ren il·luminat o un ninot de neu brandant amenaçadorament una escombra, oblidant els símbols nadalencs més nostrats i important-ne d'altres de latituds llunyanes.
L'abundant lluminària multicolor i parpellejant que guarneix infinitat de balcons, en ocasions mancada de tot gust estètic, converteix les llars de gent discreta i prudent en motels baratos de carretera cutres i casposos. Sí, home, aquells on la simple visió de les llums conviden a fugir esperitat davant la perspectiva de trobar la mateixa mediocritat i caspositat en les senyoretes de l'interior.
Malgrat això, tothom és lliure de guarnir i celebrar el Nadal com més li plagui, només faltaria.
Per últim em permetré el luxe de donar un consell tant al Pare Noel com als Reis d'Orient. No us encanteu massa per aquestes contrades, no fos cas que en sortíssiu amb alguna esquilada de les que està repartint amablement el nostre govern.

Bon Nadal i que l'any vinent sigui millor que el que deixem enrere.

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus