Festival boletaire

Arribades les primeres refrescades de la tardor, el bosc es comença a omplir amb un mantell de bolets de totes les mides, colors i formes. I amb l'arribada d'aquestes espècies tan preuades, els boscos del nord del país es comencen a omplir de pixapins que ens comprem l'equip boletaire (cistell, navalla, guia de bolets i xiruques), com si l'hàbit ens convertís en monjos, i ens afanyem a enfilar l'eix del Llobregat amunt amb el desig irrefrenable de tornar amb el cabàs ben ple.
Qualsevol revolt de carretera de muntanya es converteix en una avinguda Diagonal en plena operació sortida de vacances. Hi entaforem el cotxe amb més penes i treballs que quan hem d'aparcar a la ciutat i amunt que fa pujada, perquè tenim la certesa (amb fonament o sense) que com més amunt pugem més profitosa serà l'experiència.
Ens movem en manades que es disgreguen pel bosc amb l'esperança de controlar el màxim nombre d'hectàrees possibles. Ens comuniquem amb crits estridents de Ja n'has trobat algun? o Per aquí ja hi ha passast algú i foragitem qualsevol forma de vida animal que es bellugui en 500 metres al nostre voltant.
Arriba el moment àlgic del matí quan entre el fullatge veiem com treu el nas un capell esplèndit, aliè a la sort que li espera en mans del seu depredador. Després d'executar la dansa de la benaurança i esgargamellar-nos cridant Ja en tinc un, ja en tinc un... ens disposem a fer el ritual  d'extracció del malaurat exemplar seguint fil per randa unes instruccions que generen polèmica (l'arrenquem de socarrel o el tallem amb la navalla?). Davant del dilema optem per seguir el que ens marca el sentit comú del moment.
Per desesperació nostra, el matí va passant sense trobar la munió de bolets que esperàvem i, després de recórrer per tercera vegada la mateixa zona, assumim la derrota (tant bo és insistir com saber-se retirar) i amb el cap cot desfilem el camí de tornada al cotxe, amb l'esperança de trobar algun mercat de carretera on puguem omplir el cistell, encara que sigui pagant. I és que els pixapins estem avessats a haver de pagar per tot, fins i tot per conservar l'honorabilitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus