Maleïdes sigles!

La inquietud malaltissa per simplificar-ho i escurçar-ho tot ha conduït l'ésser humà a treure's de la butxaca dels invents les sigles, els símbols i els acrònims. Són mètodes d'economia gràfica que han funcionat d'ençà que el grafisme es barreja amb criteris econòmics, és a dir, quan cada lletra que s'escriu té un cost, ja sigui monetari o temporal (que el temps també es paga amb diners). 
Podríem dir, utilitzant un símil prou eloqüent, que són píndoles de significat concentrat en una síl·laba, vaja com un lacasito amb el qual t'ennuegues mentre el pronuncies.
Sempre hi ha qui n'abusa i converteix un text en un missatge xifrat i impronunciable per manca de vocals que facin més esponjosa la pronunciació..
Per no parlar de la dificultat de comprensió que representa conèixer el significat d'un grup de lletres aleatòries: CATV, TSJC, CGPJ, CCRTV, SSRG, SCOOP, ISBN, VOSC. Qui no s'ha sorprès mai inventant significats surrealistes per a una sigla desconeguda. Per exemple, què vol dir UGCF?  Si utilitzem la inventiva podem treure diferents significats: Unió de Girafes Consolades amb Fricandó, Unitat de Gossos Cantaires de Falset, Udols Gais Contra la Faixa, i podeu continuar fins allà on arribi la vostra imaginació.
 No renego pas de l'invent de les sigles, però com tot en aquesta vida, cal utilitzar-les amb moderació i sentit comú, malgrat que aquest últim és el menys comú dels sentits.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus