XKJASSKDAT ;) :P?

Si mai teniu ocasió d'interceptar un missatge de mòbil d'un individu/a menor de vint anys, mireu-vos-el amb calma i admiració, perquè esteu davant d'una codificació digna del millor estratega militar, impossible que l'enemic la desxifri.
Sembla que els seus missatges tarifiquin per lletres perquè obvien totes aquelles lletres innecessàries per a la comprensió global del text, són autèntiques píndoles comprimides de discurs.
A10 ha deixat de ser la posició estratègica d'un vaixell en una quadrícula de paper o les sigles d'una consulta ciutadana d'alliberació nacional per donar pas a un succedani de salutació de comiat reduïda. Una frase amb un intens contingut emocional com T'estimo l'enllesteixen amb un TSTM o fins i tot TK (com pot arribar al cor una expressió tan comprimida que fins i tot costa de veure a primer cop d'ull?)
Perquè han d'escriure totes les lletres d'aquesta locució interrogativa quan poden solucionar-ho amb dues lletres XK. I perquè han d'escalfar-se el cap i el dit gros teclejant botons minúsculs per buscar les vocals accentuades? Doncs tant per tant ja ni escriuen les vocals (ala, com l'hebreu, que cadascú interpreti la vocal que vulgui).  I els espais entre paraules, quin sentit tenen? Doncs fuliminats! Són exemples palpables i perversos de la seva capacitat de síntesi gràfica que tenen els nostres adolescents davant el mòbil.
D'altra banda, reconec que la seva capacitat d'expressar els sentiments amb signes ortogràfics és digna de la més profunda admiració. Ningú fins ara havia estat capaç de sintetitzar una emoció, un sentiment o una expressió facial amb dos espais gràfics :) ;p :o :s ;x. Espectacular!
En definitiva, ja podem prendre nota de la generació dels SMS, que ja posen fil a l'agulla per intentar treure el país de la crisi aplicant conceptes d'economia gràfica i estalviant els màxims moviments digitals innecessaris.

Comentaris

  1. aix... el problema és quan la teva filla adolescent t'envia un sms i no entèns si és que no vé a dormir, si és que vé acompanyada a dormir, o si és que et diu bona nit!!

    Sí, Emma, jo al principi em vaig preocupar molt sobre aquest tema, i el del messenger... fliparies com xategen, però em vaig quedar més tranquil.la quan la professora de català d'aquí la feina em va dir que això era un registre, i que tenien molt clar quan escrivien una redacció o quan un sms o un xat de msn.

    Així que... visca les paraules sense vocals , amb el ric vocabulari que tenim.... :(
    ah i s'acomiaden dient
    K
    (que vol dir un petó)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus