Les muses del sector automobilístic

En el selecte i reduït col·lectiu dels creatius responsables de pensar un nom eloqüent i evocador per als nou models de vehicles, hi trobem tot tipus d'individus:

  • Els patriòtics: Aquells que després de recórrer tota la geografia espanyola troben la inspiració en els topònims i altres monuments de la pell de brau: Ibiza, Toledo, León, Alhambra, Córdoba, Altea,...Fent país (veí)
  • Aquells que abusen de les substàncies psicotròpiques i creen noms d'allò més frikis. Qui no recorda el mític 131 Supermirafiori? Perquè era italià, que si el nom fos català,  qui es compraria un cotxe que es diu supermiraflors? Potser els Village People? Us imagineu els Village People en un 131 supermirafiori amb les finestres avall i escampant arreu les notes de Camarón? Una estampa digna de quedar gravada a la memòria.
  • Els estrategues: Quan s'acaba la inspiració arriba el passotisme, o el que és el mateix, la llei del mínim esforç. Hi ha models que, com si es tractés d'una partida al tradicional joc dels vaixells, evoquen la posició d'un vaixell a la quadrícula: A4 (aigua), C3 (tocat),  R5 (aigua), C4 (tocat), A3 (aigua), C5 (tocat i enfonsat)
  • Els julandrons: Quan es neix julandron, se n'és tota la vida i en tots els contextos. De ments d'aquest tipus han nascut noms com Tigra, Fuego, Scorpio, Fiesta. Aquest últim model hauria pogut obrir tota una saga pròpia seguint el mateix patró: el Berbena, el Petardo, l'Orgia,...
  • Els que, rememorant una cançó de Sopa de cabra, tenen el cervell sota el ventre, gosen engaltar el nom de Pajero a un model 4x4 d'una empresa asiàtica. Els responsables de l'exportació no van tenir en compte les connotacions que tenia aquell mot en espanyol, però ho van descobrir de seguida perquè li van canviar el nom per un de més políticament correcte: montero.
En definitiva, cadascú pot triar i remenar entre els noms dels models que més el defineixen. Tants caps tants barrets.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus