Psicologia encapsada

Una acció tan senzilla com encetar una capsa de galetes assortides desferma tot un seguit d'emocions i comportaments que ens permet conèixer les interioritats dels comensals amb qui compartim tan agradable moment.
Sempre hi ha qui ataca en primer lloc les galetes embolicades. Són persones a qui agrada el risc. Per a elles la vida no té al·licient si no hi ha un component d'aventura, de sorpresa.
També hi ha qui es dedica exclusivament a una única varietat de galeta. La tasten i com que ja els agrada no en tasten cap altre. Al contrari que els anteriors, aquestes són persones jamestàbé, conformistes, que no arrisquen i per tant són persones d'idees fixes i inamobibles, en definitiva, tossudes. 
Després trobem els tastaolletes: van de galeta en galeta tastant-les totes sense comprometre's amb cap, però gaudint al màxim del moment, no fos cas que fos l'última galeta que mengen...
Uns altres especímens en aquest festí són els oenegés. Es compadeixen d'aquelles varietats de galeta més desafortunades que ningú ha triat i sempre queden al fons i se les cruspeixen per evitar que passin el mal tràngol de sentir-se menystingudes i abandonades . Per a aquests individus la galeta de la vergonya constitueix un ham difícil d'ignorar.
Per últim, hi ha els impacients: qui, davant d'una caixa de galetes assortides de dos pisos, aixeca el primer pis quan s'acaba alguna varietat per poder-ne agafar del pis inferior. Espavilats, això és el que són... i tramposos. No acostumen a respectar les regles del joc i van per lliure.
La propera vegada que obriu una capsa de galetes assortides segur que la curiositat us farà fixar-vos en les galetes que trien la resta de comensals. Bon profit!

Comentaris

  1. Un toc d'humor dolç per a un dia amb una jornada laboral molt llarga. Gràcies Emma m'ho prenc com un avançament de les postres

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus