Mambo taxi

Qui consideri que el fenomen tunning en els vehicles és un producte dels últims 10 anys va ben errat. Durant la dècada dels 50-60 els propietaris dels primers utilitaris van començar a personalitzar l'interior dels seus vehicles, convenrtint-los així en petits santuaris.
Productes d'aquesta època són per exemple la placa que contenia les fotos de la família i la inscripció Papa no corris, t'esperem,  l'incansable gos afirmatiu, que des de la part posterior del vehicle hipnotitzava el conductor del darrere amb el moviment oscil·lant de cap, o el naranjito de resina que penjava del retrovisor interior.
També trobem un altre tipus d'elements de tunning, aquests més artesans: els que s'afanyaven a elaborar les mestresses de casa quan s'incorporava el vehicle a la família: els coixins i els tapets de ganxet,  a joc amb el color del xassís, per trobar-se com a casa.
Tampoc no podem menystenir les tapisseries d'imitació de pell de lleopard que tan furor van causar durant aquells anys i que normalment anaven acompanyades de cançons de l'arenquilla y sus churumbeles petant a tot drap en uns altaveus tremolosos.
Un apartat a banda mereixen els elements de tunning exterior: les enganxines dels indrets de la geografia espanyola que s'han visitat amb l'ajuda del vehiche: una col·lecció d'enganxines harmoniosament enganxades a la part posterior del xassís per atorgar al cotxe (i de pas al conductor) la categoria de viatger.
Poc o molt a tots ens agrada personalitzar les nostres pertinences, i el cotxe no és una excepció. Ara bé, un excés d'elements decoratius al cotxe pot provocar un cert malestar en els viatgers ocasionals. El màxim exponent d'aquesta sobrecàrrega d'elements tunnejadors el trobem en el mambo taxi que agafa la Carmen Maura a Mujeres al borde de un ataque de nervios: una barreja de sala de festes Kitsch i la consulta d'una vident de pa sucat amb oli que ofereix tot tipus de serveis: premsa groga, mocadors de paper, tapisseria de lleopard, penjolls ètnics al parabrises,... Tot plegant, inquietant...molt inquietant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

En patinet xu-xu-pa-pa-pa

No en nom meu!

Doctor papus